Er zijn binnen het bestuur van ROHDA een aantal afspraken gemaakt met betrekking tot het verenigingstenue. De leden zijn daarbij in drie groepen verdeeld:

Senioren:
Deze leden dienen altijd hun kleding zelf aan te schaffen. Indien er zich een sponsor aanmeldt dient er altijd overleg plaats te vinden met het bestuur. Het bestuur streeft namelijk naar “eenheid van tenue” voor alle teams van de vereniging. Op dit moment wordt het Dames 1 team gesponsord door Mulder Assurantiën en Liemers Brandbeveiliging.

A-, B-, en C-jeugd:
Deze leden dienen in principe zelf hun kleding (shirt en broekje) aan te schaffen. Op dit moment hebben alle teams een kleding sponsor. De shirts en broeken blijven eigendom van de vereniging. Indien een speler een shirt of broek kwijtraakt c.q. niet inlevert zal er 15 euro in rekening gebracht worden bij de speler. Is een lid toe aan een andere maat dan dient dit lid hiervoor zelf te zorgen en de te kleine broek in te leveren bij de contactpersoon voor de kleding. De zelf aangekochte kleding mag men uiteraard behouden.

Een sponsor dient van te voren contact te hebben met het bestuur omdat het bestuur streeft naar “eenheid van tenue” voor alle teams van de vereniging.

De jeugd van het circulatievolleybal:
Omdat kleine kinderen soms vrij snel uit hun sportkleding groeien is er enkele jaren geleden besloten een kledingfonds in te stellen. Op deze manier kan voorkomen worden dat er elk jaar op eigen kosten een groter shirt of broekje aangeschaft moet worden.

ROHDA koopt de kleding in en laat deze van opdruk voorzien. Een tenue bestaat uit een rood/wit shirt en een rode broek. Kinderen die een groter tenue nodig hebben leveren dit in en krijgen een grotere maat verstrekt.

De bijdrage voor dit kledingfonds bedraagt 10 euro per jaar en wordt eenmaal per jaar door de penningmeester geïnd. De kleding blijft eigendom van de vereniging. Indien een speler een shirt of broek kwijtraakt c.q. niet inlevert zal er 15 euro in rekening gebracht worden bij de speler. Indien een speler over gaat van het circulatievolleybal naar de C jeugd dient hij/ zij de kleding (shirt en broekje) in te leveren bij de vereniging en eigen kleding aan te schaffen volgens de afspraken genoemd onder A-B-C jeugd.

Deelname aan dit fonds is uiteraard op vrijwillige basis. Indien men hier niet aan deel wil nemen dient men wel eenzelfde shirt en broekje te kopen zodat het hele team in dezelfde kleding speelt.

Wasvoorschrift:
Om de bedrukking op de kleding goed te behouden, adviseren wij:

 • kleding in de machine binnenstebuiten te wassen;
 • wasmiddel zonder bleek te gebruiken;
 • bij handwas niet te wrijven, maar wel te knijpen;
 • bedrukking niet strijken;
 • de kleding niet chemisch te reinigen;
 • te wassen bij een temperatuur van max. 40 graden;
 • de bedrukte kleding niet in de droogtrommel te drogen;
 • de geflockte kleding de eerste 7 dagen na bedrukking niet te wassen of nat te maken.

Contactpersoon voor de kleding:
Wat kan je met de contactpersoon voor de kleding regelen?

 • verstrekken en inleveren sporttenue als je dit niet meer nodig hebt (stoppen of door naar A/B/C-jeugd);
 • sporttenue moet geruild worden i.v.m. andere maat of ander team;
 • beschadiging aan kleding.

Zaken die over sponsoring van kleding gaan dienen bij het bestuur aangedragen te worden via volleybal@rohda.net of telefonisch via de voorzitter of secretaris.

Contactpersoon voor de kleding is:

Pauline van Leur
Smidstraat 2-08
6915 AK Lobith
Tel. 06-11936859
Email: pauline.vanleur@hotmail.com